Cozonaci baby friendly (fara zahar)

de Steffy in Mancare copii, 7 Noi 2015 | 7779 vizualizari

 

Am experimentat o reteta de cozonaci fara zahar, framantati la masina de paine. Au iesit pufosi si deliciosi. Va impartasesc aceasta reteta, sa se bucure si copilasii vostri de dulciuri sanatoase.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 125 ml lapte caldut
  • 75 g unt moale (82% grasime)
  • 2 oua intregi (de tara)
  • 3 smochine
  • 6-7 curmale
  • o lingura stafide
  • o lingura merisoare
  • o lingura goji
  • coaja rasa de la o portocala
  • aproximativ 550-600 g faina 000
  • o lingurita si jumatate drojdie uscata

Pentru umplutura

  • 2 albusuri
  • 2 linguri carob (pudra de roscove)
  • 2 linguri miere
  • 150 g nuca maruntita
  • 100 g caju macinat

Pentru uns

  • 2 galbenusuri
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci baby friendly (fara zahar):

Pentru inceput, am pus la hidratat, timp de 4-5 ore, toate fructele confiate (smochine, curmale, stafide, merisoare, goji - le-am pus intr-un bol mare cu apa). Scurgem apa, punem fructele in blender impreuna cu laptele. Mixam bine pana se face un lichid omogen.
Compozitia obtinuta se aseaza in cuva masinii de paine, peste care punem si restul ingredientelor pentru aluat, in urmatoarea ordine: unt, oua, coaja de portocala, faina si drojdie.

Cantitatea de faina nu o pot spune cu exactitate pentru ca am adaugat pe parcurs pentru ca era mai mult lichid. Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe cuva masinii de paine. Se pune la programul de aluaturi. La masina mea, Silvercrest de la Lidl, dureaza o ora si 50 minute.

Se incinge intre timp cuptorul si se tapeteaza doua forme de cozonac cu hartie de copt.

Pentru umplutura, se bate carobul cu albusurile. Se adauga nuca si caju.

Se scoate aluatul si se imparte in doua. Pe masa unsa cu ulei se intinde prima foaie cu mana, fara a apasa prea tare aluatul. Se unge aluatul cu o lingura de miere, apoi punem jumatate din umplutura. Se ruleaza, apoi se rasuceste putin si se pune aluatul in forma.

Se procedeaza la fel si cu al doilea cozonac. Tavile se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se pun deasupra aragazului, la cald si se lasa sa mai creasca o ora.

Inainte de introducerea in cuptor, se ung cozonacii cu galbenusurile, c
u ajutorul unei pensule.

Se fixeaza gratarul cuptorului pe treapta de sus, se pun ambii cozonaci in cuptor, pana se rumenesc frumos deasupra. Aproximativ o ora i-am tinut, la foc mic.

Se scot si se lasa 10 minute in tavi, apoi se dezlipeste hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar, acoperiti cu un prosop curat de bucatarie. Se taie cand s-au racit complet.

Pofta buna la copilasi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci baby friendly (fara zahar)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatita speciala pentru Mufa:))